Білий слон

Українська

Партнер Обсерваторії Іренуш Дерек отримав нагороду фонду "Допомога полякам на Сході"

12 грудня партнер Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» Іренуш Дерек, польський підприємець, який працює в Україні, Молдові та Грузії, отримав нагороду фонду "Допомога полякам на Сході" в посольстві Польщі в Києві за внесок у підтримку польської культури.

Нагороду йому вручив Державний секретар у кабінеті Президента Республіки Польща Адам Квятковський, який перебував у гостях в Україні, а також є членом Президії Ради Фонду.

"Мій візит до України починається завдяки одній з тих людей, які не лише тут, в Україні, а й у Молдові, Грузії та фактично скрізь на сході Польщі підтримує все, що є польським», - сказав він під час церемонії.

Президент правління Фонду "Поляки на сході" Міколай Фолковський заявив, що за підтримкою діяльності, яку проводить польська громада в Україні, Дерек "не має собі рівних" в інших країнах.

"Іренеуш Дерек отримує нагороду від Фонду за багатостороннє зміцнення та розповсюдження польської культури, як в матеріальному плані, турботі про спадщину, а також за багато інших заходів, що проводяться спільно або надихаються ним", - сказав він.

"Цей вимір пропаганди та пропаганди польської культури - це також ділове ставлення до соціальної відповідальності, яке також вписується у надзвичайну польську культуру милосердя та благодійності. Це, наприклад, діяльність Іренеуша Дерека, пов'язана з підтримкою молоді та дітей у дитячих будинках та навчальних закладах", - зазначив Фальковський ,

Дерек заявив журналістам, що він разом із своїм партнером Збігневом Тулвіним крім того, що добре роблять свій бізнес, отримуючи прибуток, «присвячуємо його польській культурній спадщині та намагаємось діяти, творити та поновлювати її».

"Я бачу, як ця спадщина зникає, і це боляче, і я хочу, щоб вона залишилася для моїх дітей. Це дуже просто, тут немає нічого надзвичайного", - сказав він.

На запитання, якими діями його найбільше пишається, він спочатку згадав про статую Івана Павла ІІ у Кишиневі, публікацію у співпраці з польськими посольствами в Грузії, Україні та Молдові про історію Польщі у зв'язку зі 100-річчям здобуття незалежності та створення Польського дому в Кишинів.

Дерек є співвласником компанії "Пластик", яка є дистриб'ютором пластмас для реклами, декоративного дизайну інтер'єру та фасадів, будівництва та пакувальної промисловості. У компанії працює майже 250 працівників.

Пластик-Україна співпрацює з українськими та польськими благодійними фондами та польськими організаціями в Україні, підтримуючи численні соціальні та культурні проекти. На підприємстві працює хв. для поліпшення стану римо-католицьких храмів, таких як церква св. Миколая в Києві, і меценат проекту ревіталізації колишньої астрономічної та метеорологічної обсерваторії ім Й. Пілсудського на горі Піп Іван у Карпатах. Пластик також бере участь у реконструкції постійної виставки Національного історико-культурного музею «Київська фортеця», присвяченої полякам - учасникам січневого повстання.


Теги: POMOC POLAKOM NA WSCHODZIE