Білий слон

Українська

Органи влади

Міністерство культури та національної спадщини РП

Міністерство реалізує різноманітні культурні проекти. Грантова допомога у відбудові Обсерваторії надається щорічно з 2012 року. Віце-прем’єр міністр Пьотр Глінський у 2017 році здійснив сходження на Піп Іван, зробив перший запис у Книзі почесних гостей та пообіцяв усіляку підтримку Міжнародному науковому центру «Обсерваторія». Найбільша частина видатків міністерства припадає на розділ «Культура і спадщина». Іншими великими розділами є «Вища мистецька освіта» та «Освіта і виховання».

http://www.mkidn.gov.pl

Міністерство освіти і науки України

Головний орган у системі центральної виконавчої влади із забезпечення реалізації державної політики у сфері освіти, науково-технічної, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності. Будівля Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» є в державній власності Міністерства. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич 5 серпня 2017 року особисто відвідала Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» на горі Піп Іван.

http://mon.gov.ua

Програма Міністерства закордонних справ Республіки Польща «Польська допомога»

Програма польського співробітництва в галузі розвитку «Польська допомога» – це сукупність дій, координованих Міністерством закордонних справ РП, які адресовані країнам, що розвиваються, та їхнім спільнотам. Головною метою яких є створення умов для їхнього урівноваженого розвитку.

Ця мета досягається шляхом промування та консолідацію демократії, підтримку побудови сучасних державних установ, зміцнення тривкого суспільно-еконічного розвитку, а також дії направлені на подолання бідності, поліпшення стану здоров'я та підняття рівня освіти і професійної кваліфікації населення. Польща також займається освітніми ініціативами. Детальна інформація щодо діяльності Польщі у рамках співробітництва в галузі розвитку знаходиться на сайті http://www.polskapomoc.gov.pl та в річних доповідях, які доступні на http://www.polskapomoc.gov.pl/Dokumenty,i,publikacje,83.html.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області

Управління ДСНС України в Івано-Франківській області є територіальним органом Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, уповноваженим на забезпечення реалізації державної політики у сферах цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб.

Унікальна найвища в Україні високогірна рятувальна станція діє у приміщенні Міжнародного наукового центру «Обсерваторія». Це – Явірницьке пошуково-рятувальне відділення 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи спеціалізованої пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

http://if.dsns.gov.ua

Міністерство екології та природних ресурсів України

Головний орган у системі центральної виконавчої влади у формуванні і забезпеченні реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, екологічної та у межах своєї компетенції біологічної, генетичної та радіаційної безпеки. На базі Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» на території Карпатського національного природного парку буде створено науково-освітній центр з екологічного моніторингу транскордонних впливів. Заступник міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко, який 22 серпня 2017 року особисто відвідав Міжнародний науковий центр «Обсерваторія», повідомив, що основною метою центру з екологічного моніторингу буде здійснення комплексної оцінки екологічної ситуації у Центральній та Східній Європі та попередження загроз виникнення екологічних катастроф.

https://menr.gov.ua

Івано-Франківська обласна державна адміністрація

Виконавчий орган. Голова ОДА Олег Гончарук, є також співголовою координаційної ради з питань розвитку області «Єврокарпатська ініціатива».

http://www.if.gov.ua

Івано-Франківська обласна рада

Представницький орган місцевого самоврядування Івано-Франківської області і партнер Міжнародного наукового центру «Обсерваторія». Голова обласної ради Олександр Сич (Віце-прем'єр міністр України 2014 р.).

http://www.orada.if.ua

Маршалковське управління Підкарпатського воєводства

Маршалек Воєводства Владислав Ортиль – партнер Міжнародного наукового центру «Обсерваторія». Нині Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області спільно з Підкарпатським воєводством Республіки Польща працюють разом в проекті Центру підготовки українських гірських рятувальників. Польська допомога, зокрема, спрямована на підготовку гірських рятувальників України у співпраці з групою ГОПРу, яка працює в Бещадах. Він особисто побував в Обсерваторії 2016 року.

Підкарпатське воєводство розташоване на південному сході Польщі і створене у 1999 році після адміністративної реформи. Столиця воєводства — місто Жешув. Підкарпатське воєводство межує кордоном з Україною.

http://www.podkarpackie.pl

Маршалковське управління Малопольське воєводство

Маршалек Воєводства – Яцек Крупа – партнер Міжнародного наукового центру «Обсерваторія». Малопольське воєводство — одне з 16 воєводств, територіально-адміністративних одиниць Польщі, розташоване на півдні країни між Шльонськом, Свентокшиською землею і Підкарпаттям. Площа воєводства — 15 182 км². За кількістю жителів (3,29 млн жителів) займає четверте місце. Краків — столиця воєводства — старовинна столиця Польщі і резиденція королів. Також тут розташовані найвищі польські гори Татри і п'ять об'єктів, що занесені до Списку світової спадщини ЮНЕСКО. Малопольща — це батьківщина Папи Римського Івана Павла II.

https://www.malopolska.pl

Верховинська районна державна адміністрація

Верховинська районна рада

Верховинський – єдиний адміністративний район Івано-Франківської області, який повністю розташований на території карпатської гірської системи. Крім того, що це найвисокогірніший район області, він ще єдиний серед інших районів області, який межує з Румунією.

http://ww2.gov.if.ua/verhovynska/ua/#

Карпатський національний природний парк

Перший і один з найбільших в Україні національних природних парків. Він був створений постановою Ради Міністрів УРСР від 3 червня 1980 р. Ще в 1921 році у межах його нинішньої території на площі 447 га було створено резерват для охорони Чорногірських пралісів. Частина нинішньої території парку з 1968 по 1980 рік була у складі Карпатського державного заповідника, від якого при створенні парку були відокремлені Говерлянське і Високогірне лісництва. Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» знаходиться на території Карпатського національного природного парку.

http://cnnp.if.ua/en/