Білий слон

Українська

    Україну відвідала перша леді Польщі Аґата Корнгаузер-Дуда

    Дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда відвідала з приватним візитом Львів, Івано-Франківськ, Злочів та Жовкву.

    Вона взяла участь у відкритті «Польсько-українського дня дитини», зустрілась з вчителями польської мови, поклала квіти на польських військових похованнях, відвідала багатодітні польські сім’ї, відвідала польські суботньо-недільні школи у Золочеві та Жовкві.

    https://www.youtube.com/watch?v=0fpIWe8Vm10

    https://www.youtube.com/watch?v=bHZxryc5b5k

    Крім того, Аґата Корнгаузер-Дуда відвідала Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську. Вона познайомилася з діяльністю Центру, зустрілася з учасниками Форуму молодих поляків в Україні, подивилася виставу, що розповідає про історію міста

    “Я вдячна вам за те, що бережете польськість, навчаєте польської мови, опікуєтеся старшими особами та місцями національної пам’яті. Передовсім я хотіла б подякувати нашим молодим землякам, які, хоч і народжені в Україні, так сильно цікавляться країною своїх предків”, – сказала гостя.

    Молоді лідери з різних місць України розповіли про те, чим є Форум молодих поляків, та про те, як він працює. Під час зустрічі присутні дискутували на тему Форуму як інноваційного інструменту роботи з молоддю в Україні.

    Наталія Костюшевич, яка приїхала до Івано-Франківська з міста Енергодар Запорізької області, була рада зустрітися з першою леді Польщі.

    “Я неймовірно вражена, що змогла зустрітися з дружиною президента, поговорити з нею і висловити свої власні враження від участі і роботи Форуму молодих поляків в Україні”, – сказала молода полька.

    В другій частині зустрічі волонтери, учні школи №3 і приятелі Центру польської культури та європейського діалогу представили виставу “Креси Кресів. Станіславів все ж живе”, яка дозовано розповідає про історію міста в коротких відеозамальовках, театралізованих та сценічно-вокальних виступах.

    Сценарій цієї вистави приготувала вчителька польської мови Рената Кленчаньска, скерована на роботу Осередком розвитку польської освіти за кордоном.

    “Для мене це велика честь, що я могла виступити перед дружиною Президента Республіки Польща, першою леді. Це були водночас і велика відповідальність, і випробування, тож я трохи хвилювалася, – сказала Адріана Вур, волонтерка ЦПКіЄД. – Я дуже рада, що могла брати участь в цій зустрічі, яка надовго залишиться в моїй пам’яті”, – додала вона.

    Теги: POMOC POLAKOM NA WSCHODZIE