Білий слон

Українська

    Поблизу Обсерваторії врятовано іноземного туриста

    2022 рік на горі Піп Іван розпочався з успішної міжнародної рятувальної операції.

    17 січня о 14:37 на телефон редактора сайту БІЛИЙ СЛОН поступив дзвінок з США. Йшлося про сигнал SOS, щойно отриманий американською операторкою з GPS-навігатора іноземного туриста. Як повідомили БІЛОМУ СЛОНУ, тривожний сигнал було зафіксовано на території у радіусі 200 м від Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» Прикарпатського та Варшавського університетів. У відповідь на запитання американців, чи відомо Обсерваторії щось про нещастя у цій зоні, було надано телефони рятувальників рятувального посту, що розташовано у стінах МНЦ.

    Далі, за інформацією пресслужби наших партнерів - Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, події розвивались дуже швидко. Вже о 14:50 на службовий телефон начальника Явірницького пошуково-рятувального відділення 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи спеціалізованої пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Тараса Бринди зателефонувала вищезгадана операторка з США.

    Для надання допомоги постраждалому поблизу Обсерваторії о 15:22 направлено чергових рятувальників пошуково-рятувального поста у складі 3 рятувальників.

    Вже о 16:12 постраждалого було знайдено і супроводжено у приміщення рятувального посту на горі Піп Іван. Через ускладнені погодні умови спуск громадянина Польщі з вершини рятувальники запланували на 18 січня.

    Фото пресслужби Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.




    Теги: Рятувальний пост