Білий слон

Українська

​Он-лайн координаційна зустріч партнерів PIMReC

За допомогою хмарної платформи WebEx відбулась координаційна зустріч партнерів проєкту PIMReC - “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру”, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020. У ній, зокрема, взяли участь координатор проєкту PIMReC ректор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, голова інфраструктурної групи PIMReC, проректор Прикарпатського університету Ярослав Шинкарук, начальник відділу управління проектами, менеджер PIMReC Любов Зінюк, менеджер проєкту від Варшавського університету Юрій Ткачук, партнери проєкту з Управління ДСНС України в Івано-Франківській області на чолі з начальником Володимиром Чернецьким, менеджер проєкту від Гірської добровільно-рятувальноі служби – Бещадська група Кароліна Ківьор.

Метою цього проєкту є налагодження тісної співпраці між Прикарпатским і Варшавським університетами, а також польськими та українськими рятувальними службами для підвищення безпеки гірського туризму. Під час зустрічі учасники обговорили низку важливих питань. Зокрема, щодо змін, викликаних нинішньою епідемічною ситуацією, яка унеможливлює проведення деяких масових заходів (інформаційні дні, круглі столи, тренінги рятувальників), передбачених проєктом. Координатор проєкту запропонував партнерам модульний підхід до виконання будівельних робіт. Остаточно їх план буде затверджено та передано у пакеті із запропонованими календарними змінами до Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» після 25 квітня. Сторони визначили та затвердили шляхи, якими планують долати об‘єктивні перешкоди та отримали вичерпну консультацію щодо механізмів внесення змін від фінансового менеджера Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» Марини Фартушняк. Учасники також акцентували увагу на необхідності активізації інформаційної складової проєкту, зокрема, популяризації форуму на сайті проєкту https://pimrec.pnu.edu.ua.

Публікація висловлює лише погляди автора і не може бути прирівняна до офіційної позиції Канцелярії Прем’єр-міністра та Фонду "Допомога полякам на Сході"

Теги: PIMReC