Білий слон

Українська

    Молоді вчені країни працюватимуть в "Обсерваторії" та у МЦЗ

    Представники Рад молодих вчених при МОН України та при обласних державних адміністраціях не тільки взяли участь у першому етапі ІІ Всеукраїнського форуму Рад молодих вчених у стінах Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, а й разом із проректоркою з наукової роботи Валентиною Якубів побували на вершині Попівана у Міжнародному науковому центрі "Обсерваторія"!

    Сподіваємось на подальшу плідну роботу молодих вчених з усієї країни та МНЦ «Обсерваторія» після запуску центру у роботу.

    Нагадаємо, у рамках програми роботи форуму 3 серпня 2021 року відбулася презентація Модельної регіональної (територіальної) програми науково –технічного розвитку, її обговорення та ухвалення проєкту. Основною метою програми, як зауважили представники робочої групи, є підтримка науково-технічної діяльності вчених на регіональному рівні, сприяння розвитку наукового потенціалу регіону шляхом проведення наукових та ділових заходів, активізація обміну досвідом між провідними вченими, а також популяризація наукової та науково-технічної діяльності молодих учених регіону.

    Також під час роботи заходу свою діяльність презентували і представники Рад молодих вчених областей України. Учасники заходу охоче ділилися своїм досвідом роботи, думками, висловлювали пропозиції.

    На запрошення ректора університету Ігоря Цепенди у рамках програми роботи ІІ Всеукраїнського форуму Рад молодих вчених учасники побували в Міжнародному науковому центрі «Обсерваторія» Прикарпатського і Варшавського університетів що на горі Піп Іван та Міжнародному центрі зустрічей студентської молоді України і Польщі (МЦЗ) у селі Микуличин.