Білий слон

Українська

    Інфо день PIMReC: голова ОДА Івано-Франківщини про перспективи проекту для області

    Одним з найкращих проектів у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 назвав проект PIMReC голова обласної державної адміністрації Івано-Франківщини Денис Шмигаль. 17 вересня на Соборній площі Івано-Франківська відбувся другий інформаційний день проекту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC), що реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.

    Над втіленням проекту працюють Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника разом із Управлінням ДСНС України в Івано-Франківській області, Бещадською добровільної групою гірського порятунку та Варшавським університетом.

    Голова ОДА підкреслив синергетичність проекту - поєднання у майбутній відновленій Обсерваторії науково-дослідної складової з практичною складовою задля потреб високогірних рятувальників. В цьому Денис Шмигаль бачить безперечну користь як для майбутніх цікавих університетських наукових практик, так і для розвитку туризму у регіоні Карпат.

    Теги: PIMReC