Білий слон

Українська

    Бій за Україну

    Нереальна гармонія мистецтва і природи. Вражаюча колаборація режисера із … самим Творецем. До Дня Незалежності України на горі Піп Іван Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка зіграв для країни виставу-плакат "Бій за Україну». Вона стала продовженням соціального артпроєкту ТЕАТРАЛЬНІ ПОПІВАННЯ НА ОБСЕРВАТОРІЇ.

    Реалізація заходу відбулася партнерстві Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Франківського драмтеатру за підтримки Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

    “Бій за Україну “ поставив народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, директор-художній керівник Франківського національного драмтеатру Ростислав Держипільський.

    Ця вистава є меседжем всьому світу про те ми - живі! Що ми - Нація, яка власною кров’ю виборює свою незалежність і обов’язково переможе ворога.

    У проєкті "Бій за Україну" взяли участь не тільки актори, але й оркестр театру. Що стало унікальним явищем для артпроєкту.

    У 2020 році заходом під назвою "Недосяжна нація", який відбувся 24 серпня, було започатковано артпроєкт "ТЕАТРАЛЬНІ ПОПІВАННЯ НА ОБСЕРВАТОРІЇ". Того ж року ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда та керівник Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Ростислав Держипільський підписали договір про співпрацю.

    Нагадаємо, вперше в стінах обсерваторії на горі Піп Іван було зіграно виставу Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка «Нація» за творами Марії Матіос.

    У серпні 2021 - в ювілейний рік Незалежності України - у рамках артпроєкту актори та режисер театру представили глядачам на вершині Піп Іван «Енеїду» за мотивами однойменної поеми Івана Котляревського.

    Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» (МНЦ) Прикарпатського та Варшавського університетів є одним із найбагатофункціональніших високогірних об’єктів. Адже, крім наукової складової, це ще й міжнародний центр з підготовки гірських рятувальників.

    Із щорічним, ставшим вже традиційним, втіленням під самими зорями артпроєкту йдеться також про унікальний мистецький напрямок діяльності МНЦ.








    Теги: Обсерваторія