Білий слон

Українська

    Астрономи запрошують на екскурсію

    Кількість людей, що мають незручності у зв'язку з вимушеним перебуванням вдома у звязку із пандемією коронавірусу, зростає з кожним днем. Цікаве рішення пропонує тим, хто нудьгує, астроном-ентузіаст Меган Івс. Вона проводить віртуальні астрономічні екскурсії в своєму акаунті в Твіттері. На думку Івс, Starentine (від англ. Stars - зірки + quarantine - карантин) дозволяє дізнатися щось нове про космос і відчути себе не таким самотнім.

    Крім того, спостереження за зірками заспокоює, а це дуже актуально в умовах постійного інформаційного стресу. Розмови з кількома учасниками спостереження за зірками проводяться щовечора, а ще засновниця проекту веде власний блог, де розповідає про астрономічні явища і не тільки.

    При цьому необов'язково бути щасливим власником телескопа, адже є спеціальні онлайн-сервіси, які транслюють те, що відбувається в зоряному небі в режимі реального часу.

    До речі, про найцікавіші астрономічні явища ви можете дізнатися заздалегідь на сайтах NASA і Inthesky. Наприклад, найближчим новий місяць можна буде спостерігати 24 березня, а повний місяць - 8 квітня.