Білий слон

Українська

    АНОНС прес-туру

    Шановні журналісти,

    запрошуємо вас 18 серпня взяти участь у першому із запланованих прес-турів на вершину гори Піп Іван (Чорногора), який організовує Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника з нагоди 80-річчя з дня відкриття астрономічно-метеорологічної обсерваторії, з метою поінформувати про історію цієї унікальної споруди, про хід робіт по її відновленню, про наукові дослідження, які нині ведуться та плануються до проведення на базі Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» Прикарпатського та Варшавського університетів на висоті 2028 метрів. Передбачено також ознайомлення з рятувальним постом Державної служби з надзвичайних ситуацій (Явірницьке пошуково-рятувальне відділення 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи спеціалізованої пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Івано-Франківській області), який цілодобово працює на базі Міжнародного наукового центру «Обсерваторія».

    Для журналістів буде організовано трансфер з двору університету (територія гуртожитку №4, вул.Чорновола, м.Івано-Франківськ). Збір 18 серпня о 5 год. ранку.

    Акредитація для ЗМІ є обов’язковою і закривається о 18 год. 15 серпня. Контактна особа – Богдана Засідко,

    тел. для акредитації 067-343-06-46.

    Кількість учасників прес-туру обмежено з метою забезпечення безпеки та зручності. Тому передбачено ще кілька подібних заходів найближчим часом, щоб задовольнити всіх бажаючих побачити Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» на власні очі.

    У разі отримання інформації про несприятливі погодні умови прес-служба університету додатково повідомитьучасників прес-туру про внесені зміни щодо дати або часу його проведення.

    Представникам ЗМІ, які бажаютьвзяти участь у прес-турі необхідно:

    • врахувати власні фізичні можливості та наявність або відсутність досвіду ходіння по горах! Підйом на г. Піп Іван планується з с. Дземброня Верховинського району через Чорногірській хребет. Орієнтовна відстань маршруту 10 км в один бік. Час у дорозі в один бік орієнтовно 3,5-4 години;
    • при собі мати відповідне туристичне взуття, зручний одяг, в тому числі дощовик, змінний одяг. На вершині гори температура може коливатися від 5 до 15 градусів.
    • час перебування на вершині гори та ознайомлення з різними аспектами роботи Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» орієнтовно близько 2 годин.

    Прес-служба Прикарпатського університету