Білий слон

Українська

Міністр освіти відвідала Обсерваторію

Міністр освіти відвідала Обсерваторію

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та голова комітету з питань культури та духовності Верховної Ради України Микола Княжицький 5 серпня відвідали Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» на горі Піп Іван. Делегація ознайомилась із станом реставраційних робіт та перспектив науково-дослідницької діяльності об'єкта.

Відновлення обсерваторії на горі Піп Іван сприятиме розвитку української науки та покращенню міжнародних відносин. На цьому наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час візиту у межах 4-го Карпатського форуму народовладдя, що тривав 4-5 серпня 2017 року. За словами Л. Гриневич, МОН, на балансі якого перебуває об'єкт, й надалі максимально підтримуватиме реалізацію цього важливого для української науки і освіти проекту та докладе всіх зусиль до того, щоб найближчим часом університети змогли відновити у стінах обсерваторії не тільки астрономічно-метеорологічні спостереження, а й досліджували флору і фауну Карпатського національного природного парку, екологію регіону тощо.

В свою чергу голова комітету з питань культури та духовності Верховної Ради України Микола Княжицький пообіцяв надати сприяння цьому важливому гуманітарному та культурному проекту. Він підкреслив, що вражений побаченим і побажав Прикарпатському національному університету ім. В. Стефаника та Варшавському університету успіху в реалізації їх ідей.