Білий слон

Українська

Вплив транскордонного співробітництва на розвиток підприємництва та інновацій

Диференціація регіонального розвитку та питання соціально-економічної згуртованості є одними із найважливіших аспектів інтеграції в межах європейського континенту. Як державне управління, бізнес і наука можуть підтримувати та сприяти поширенню інновацій та мобілізувати мешканців для початку підприємницької діяльності, зокрема тих, які використовують інноваційні рішення?

На ці та інші важливі теми розмірковували 7 грудня учасники дискусії «Вплив транскордонного співробітництва на розвиток підприємництва та інновацій» на VI Європейському конгресі місцевого самоврядування у польському містечку Миколайки - Чеслав Ренкевич, президент міської ради м. Сувалки, Польща; Сільвіо Моріц, генеральний директор, ICU Investor Center Uckermark GmbH, Німеччина; Мирослав Бенеш, Союз міст і муніципалітетів Південночеського регіону (SMOJK), Чеська Республіка; Олег Дубіш, перший віце-президент Польсько-української господарчої палати, Україна; Войцех Котович, професор Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині, Польща.

Ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника було запрошено провести цю дискусію у якості модератора. Він також коротко ознайомив учасників з транскордонними проєктами Прикарпатського університету, які реалізуються разом із партнерами, зокрема, з проєктом “Адаптації колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC) за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.


VI Європейський конгрес місцевого самоврядування у містечку Миколайки (Республіка Польща) зібрав майже 700 учасників з більшості країн Європи. Організатори заходу, що тривав 6-7 грудня, називали цю зустріч «Конгресом нових ідей та кращих практик».

Теги: Обсерваторія, PIMReC, POMOC POLAKOM NA WSCHODZIE