Білий слон

Українська

    Сергій Бабак: «Це чудове поєднання двох місць для соціальної реабілітації військових»

    Зараз — реабілітація наших військових, студентські зустрічі та важливі наукові дослідження і практики, а після війни центри екосистеми, яка буде «зшивати» нашу країну. Так голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак в ексклюзивному інтерв’ю сайту БІЛИЙ СЛОН оцінив перспективи роботи Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» (МНЦ) Прикарпатського і Варшавського університетів на горі Піп Іван та Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі в селі Микуличин.

    Голосування щодо підтримки цих ініціатив Прикарпатського університету відбулося 18 серпня 2023 року під час виїздного засідання Комітету ВР України у відреставрованій завдяки європейським грантам будівлі МНЦ «Обсерваторія» на горі Піп Іван. Народні депутати вирішили звернутися до Кабінету міністрів України щодо передбачення у державному бюджеті коштів на завершення, закупівлю наукового обладнання та запуск обох університетських міжнародних центрів.

    Сергій Бабак також розповів про те, як з’явилася ідея провести виїздне засідання Комітету в Обсерваторії на горі Піп Іван.