Білий слон

Українська

    Перспективи співпраці з космічними агентствами

    В Одесі, за ініціативи Національного центру управління та випробування космічними засобами Державного Космічного Агентства України, підтримки Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради України відбулась Об’єднавча конференція регіональних інноваційно-космічних кластерів України. Онлайн участь у ній, зокрема, взяв ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

    Головною темою конференції було створення Всеукраїнського об'єднання інноваційно-космічних кластерів. За словами експертів, це дасть поштовх розвитку в країні космічної науки і техніки. Буде сприяти виходу нових українських підприємств на міжнародну арену.

    "Основне завдання -- зробити так, щоб наш кластер співпрацював з європейськими кластерами та європейським космічним агентством. Адже космос сьогодні це не тільки користь для народного господарства, а й допомога для забезпечення обороноздатності нашої країни. Це та галузь, яка дає колосальні можливості, щоб зробити наше життя більш комфортним. І при цьому ще й заробляти на ній", -- підкреслив заступник голови комітету Верховної Ради України з економічного розвитку Сергій Тарута.


    Теги: Обсерваторія