Білий слон

Українська

Зустріч у Центрі польської культури та європейського діалогу

В рамках візиту на Прикарпаття делегація з Маршалковського уряду в Жешові на чолі з маршалком Владиславом Ортилем відвідала Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську, де зустрілася з дирекцією Центру. Госятм супроводжувала заступниця генерального консула Республіки Польща у Львові Катажина Солек.

Директор ЦПКіЄД Мар’я Осідач розповіла про щоденну роботу організації і поділилася планами на майбутнє. Голова Товариства польської культури „Пшиязнь” Віталій Чащін познайомив присутніх з історією Чорного Лісу, місця страти гітлерівцями цвіту польської інтелігенції Станіславова, а Рената Кленчаньска, вчителька польської мови, делегована на роботу до України Осередком розвитку польської освіти за кордоном, подякувала маршалку за допомогу з обладнанням кабінету польської мови і літератури у школі №3 з польською та російською мовами навчання.

Пан маршалок задекларував зі свого боку допомогу і підтримку діяльності щодо пропагування Польщі, її культури, навчання і мови, а до бібліотеки Центру передав книжки та навчальні матеріали.

– Польським домом в Станіславові (Івано-Франківську) дуже добре займаються. Тут справді відбувається багато подій, якими цікавляться молодь, студенти, старші люди. І це, вочевидь, добре показує нашу польську культуру, є чудовим доказом того, що ми можемо просто цю культуру доносити до мешканців України. Це добрий початок нашої співпраці, але ми маємо ще багато роботи – сказав після зустрічі з представниками польської громади Владислав Ортиль, маршалок Підкарпатьсякого воєводства.


Теги: POMOC POLAKOM NA WSCHODZIE