Білий слон

Українська

    Врятованого туриста супроводять до підніжжя гори

    З початку нового року рятувальники управління ДСНС в Івано-Франківській області вже неодноразово попереджували про підвищену лавинну небезпеку у горах. Тому сходження нині вкрай небезпечні і небажані. Сайт БІЛИЙ СЛОН хоче ще раз поінформувати любителів екстремальних походів, що навіть малосніжна морозна погода у підніжжі гори, яка начебто надає впевненості про те, що небезпеки немає, є дуже часто оманливою.

    14 січня до рятувальників Явірницького пошуково-рятувального відділення, що розташовано у стінах Міжнародного наукового центру "Обсерваторія" на горі Піп Іван, надійшло повідомлення, про те, що житель Дніпра, 1973 року народження, втратив орієнтування в районі гори Бальцатул, що розташована у Верховинському районі.

    Як повідомляє управління ДСНС в Івано-Франківській області, зв’язок із заблукалим туристом підтримувався. Для проведення пошуково-рятувальних робіт пішим ходом направлено двох рятувальників Явірницького пошуково-рятувального відділення. Через годину на схилах гори Бальцатул заблукалого було знайдено у задовільному стані. Для обігріву та подальшої ночівлі його супроводжено до рятувального посту ДСНС у Міжнародному науковому центрі "Обсерваторія". Сьогодні рятувальники супроводять туриста до підніжжя гори Піп Іван.