Білий слон

Українська

Варшава - місце свободи

Освітній проєкт студентів-полоністів від 6 до 10 вересня 2019 року

У вересні студенти полоністики та викладачі взяли участь в освітньому проєкті "Варшава - місто свободи". В рамках програми вони відвідали історичну частину міста та найважливіші пам’ятки столиці, взяли участь у міській грі, дізналися зворушливу історію Варшави та пройшли літературними стежками - по вулиці Краківське Пшедмєшьчє. Вони відвідали Королівський замок, музей Варшавського повстання та науковий центр "Коперник". Вони також мали можливість взяти участь у мультимедіальному, присвяченому варшавським легендам, видовищі у парку Фонтанів. В останній день студенти змогли ознайомитися з фондами бібліотеки Варшавського університету та скористатися з можливoсті підбору матеріалів з тематики своїх бакальаврських та магістерських робіт.

Проект був організований кафедрою слов'янських мов Прикарпатського національного університеиу імені Василя Стефаника, спільно з Центром польської культури та європейського діалогу у місті Івано-Франківську завдяки підтримці фонду "Допомога полякам на сході" за кошти Сенату Республіки Польща.

- Я дуже рада, що мала можливість взяти участь у проекті. Сподобалось усе, атмосфера, музеї, поїздки, архітектура, а також люди, які були поруч. Для мене ця поїздка була важливою, оскільки дозволила мені ще раз зрозуміти, що я на хорошому життєвому шляху і що мені доведеться докласти більше зусиль для вивчення польської мови. Дякую за цю інтенсивну програму, це було щось дивовижне ... - Надія, студентка 4 курсу полоністики.

Теги: POMOC POLAKOM NA WSCHODZIE