Білий слон

Українська

    Молодиків, які пошкодили систему громовідведення, опізнано

    Прикарпатський національний університет та Державна служба з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області дякують всім, хто допоміг швидко опізнати вандалів! Групу молодих людей (12 осіб), які пошкодили систему громовідведення на даху Обсерваторії на горі Поп Іван і зухвало поводили себе з черговими рятувальниками, знайдено, всі їх імена відомі поліції. Це мешканці Прикарпаття. Нині правоохоронні органи працюють і найближчим часом через публікації на сайті БІЛИЙ СЛОН нададуть журналістам та громадськості, яка допомогла слідству і тримає справу на контролі, всю інформацію про її хід.

    Нагадаємо, 22 серпня в Обсерваторії на горі Піп Іван було вчинено акт вандалізму. Невідомі залізли на мідний дах будівлі і пошкодили систему громовідведення. Оскільки в Обсерваторії встановлені приховані камери відеоспостереження неправомірні дії молодиків зафільмовано, фото і відео передані у правоохоронні органи разом із заявою Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника про свідоме пошкодження невідомими державного майна. Вартість пошкодження оцінено у 600 тисяч гривень.

    На даний період будівлю Обсерваторії на горі Піп Іван зачинено для відвідування туристами, оскільки ведуться ремонтно-реставраційні роботи по її відновленню. Це не перший випадок вандалізму. Декілька років тому інші неадеквати так само вилізли на мідний дах Обсерваторії і пошкодили значну його частину. Після цього випадку було встановлено апаратуру, яка дозволяє фіксувати неправомірні дії громадян на вершині гори.

    Теги: Обсерваторія