Білий слон

Українська

Гірський прихисток для туристів

З початком відновлення обсерваторії Білий Слон потік туристів в околицях Піп Івана почав зростати. За даними начальника групи реагування на надзвичайні ситуації на горі Піп Іван капітана Тараса Бринди, в період із 6 липня 2016 по 24 лютого 2017 на гору ПіпІван піднялося 15092 особи, з яких 956 зостались на ночівлю. Така статистика наштовхує на висновок, що туристи потребують спеціальних приміщень для відпочинку, ночівлі та захисту від несприятливих погодних умов.

Загальна концепція

Прихистки належать до такого типу будівель, які споруджуються в зонах з підвищеним рівнем небезпеки. В першу чергу - це потужні вітрові та снігові навантаження, а також зсуви та ерозія грунту. Тому остаточне рішення буде прийняте з урахуванням навантажень та впливів регіону.


Зовні будівля повинна виглядати гармонійно із навколишнім середовищем у будь-яку пору року.


Проект прихистків передбачає їх компактність, економічність, швидкий та зручний монтаж.

Тому ефективним рішенням є створення окремих модулів, які будуть формувати каркас будівлі та доставка готових модулів до місця монтажу.

Функціональність

Кожен прихисток передбачатиме зручне розміщення одночасно 10 осіб, в разі виникнення надзвичайних ситуації - до 30 осіб.


Інженерне обладнання

Концепція перебачає максимальну автономність будівлі в обігріві, воді та електроенергії.

Всі візуальні матеріали взято із схожих проектів згідно із законам про розповсюдження та захист інформації, і не мають відношення до даного проекту.