Білий слон

Українська

Гелікоптери рятувальників спробували сісти на Попівані

На Прикарпатті цього тижня проходять практичні збори з підготовки екіпажів авіації Державної служби з надзвичайних ситуацій України до гасіння пожеж в гірській місцевості.

Як повідомляє прес-служба Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, зі слів командира Спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України м. Ніжин Івана Коробки, найнасиченішим видався другий день навчань, 30 липня. Впродовж цього дня навчання проходили в районі Чорногірського масиву на території області.

Рятувальники проводили рекогностировку та розвідку територій умовної пожежі лісових масивів. Обстежили місця для тимчасової посадки повітряних суден, зокрема, біля Обсерваторії на горі Піп Іван, де розташовано найвищий рятувальний пост України. Колись давно на вершині сідали гелікоптери, але згодом майданчик було зруйновано і нині велика кількість каміння на землі робить посадку небезпечною. Але рятувальники запевняють БІЛИЙ СЛОН, що дуже скоро біля Обсерваторії будуть сідати їх залізні птахи. Процеси розпочато!

Також рятувальники визначали джерела водопостачання та реальний стан місць забору води в лісових масивах гірської місцевості Прикарпаття, зокрема, на озері Маричейка у підніжжя вершини Чорногори.

Крім того, у ці дні було відпрацьовано порядок спільних дій пожежно-рятувальних підрозділів області з повітряними суднами ДСНС під час практичних зливів на крайки умовних лісових пожеж у гірській місцевості та елементи заправки повітряних суден ДСНС пожежно-рятувальними підрозділами області.

На території Верховинського району гірські рятувальники та служби цивільного захисту області проводили спільні дії щодо порятунку та транспортування постраждалих до повітряних суден ДСНС з подальшим перевезенням до лікувальних закладів України. В ході навчань також протестовано цифровий зв'язок та проведення наземне коректування повітряних суден.


Нагадаємо, що разом із Управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Івано-Франківській області Прикарпатський університет імені Василя Стефаника реалізовує проект PIMReC Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру. PIMReC - це комплексний інфраструктурний проект, який має вирішити транскордонні проблеми безпеки у сфері гірського туризму. Його метою є тісна співпраця між установами Польщі (Групою Бещадської гірської волонтерської служби швидкого рятівництва (GOPR) та України задля спільного вирішення питання підвищення безпеки високогірного туризму шляхом реалізації ряду заходів, спрямованих на досягнення цієї цілі. Деталі проекту PIMReC http://observatorium.pnu.edu.ua/post/adaptaciya-ob...

Дякуємо нашим партнерам за чудові фото та відеоматеріали!


Теги: Рятувальний пост, Обсерваторія